Thursday, 22 March 2012

Kimi ni Todoke ~ 君に届け ~ Review

Konnichiwa...spti yg di bgtaw mggu lps..akhirnya aku abez jg lyn movie Kimi ni Todoke..amik masa 2 jam suku kot nk abezkn tgk movie ni.hihi...Kimi ni Todoke, movie ni mrupakn cite tahun 2010..movie ni jg diadaptasi dr manga romantik yg di tulis oleh Karuho Shiina...

Sinopsis
Mengisahkan Sawako Kuronuma ( Mikako tabe ) yg merupakan seorang gadis misteri..Yg mana ia tlh digelar oleh classmate nya sbgi Sadako coz dia memiliki rambutnya yg pnjg menyerupai hantu dlm movie seram Ringu..Bukan itu saja, Kuronuma jg seorg yg pendiam dan x pndai b'gaul dgn org lain..sejak dr tadika lg dia memg xpndi bersosial..Tambahan pula, dia slalu digelar hantu oleh org p'sekitrnnya dan sering dibuli..

Namun segalanya mula berubah apabila Kuronuma memasuki sek.tinggi dan secara kebetuln dia tlh m'genali Shota Kazehaya ( Haruma Miura )..Kazehaya mrupakan pelajar lelaki popular dlm sekolh & dia jg mrupkn classmate Kuronuma..Walaupun Kuronuma b'sikap pendiam, namun Kazehaya tetap b'kwn dgn Kuronuma..lgpun Kazehaya memg baik dgn sume org..Ini yg m'ybbkan Kuronuma mula t'pikat dgn Kazehaya..Sejak b'kwn dgn Kazehaya jg, Kuronuma dpt b'kwn dgn Chizuru Yoshida & Ayane Yano..malah, mereka m'jd kwn rapat..so, skngni Kuronuma dh ada kwn dan x keseorangan lg.

 
masa awal p'kenalan

Walaupun Kuronuma sudah b'kwn dgn Kazehaya, classmate nya slalu je m'buli Kuronuma, tp Kazehaya akn back-up Kuronuma..Oleh itu, hubungan Kazehaya dan Kuronuma pula mula b'tmbh rapat..bukan itu saja, Kuronuma jg tlh ditimpa mslh apabila GF Kazehaya iaitu Kurumizawa slalu je m'ugut Kuronuma & dengki t'hdpnya..smpikn Kuronuma rasa b'slh coz tlh kecewakn Kurumizawa yg memg suka kt Kazehaya..

Pd satu hari, Kazehaya ada m'ajak Kuronuma utk kluar b'sama pd hari krismas namun Kuronuma tlh menolaknya..sedgkn pada masa tu, Kazehaya memg dh ada perasaan t'hdp Kuronuma..cuma Kuronuma je yg xperasan kot..tp atas nasihat 2 org kwnnya iaitu Chizuru dan Yano.Akhirnya, Kuronuma b'setuju utk g b'jmpe Kazehaya..dan masa ni jg lah Kuronuma g cari Kazehaya...part ni memg romantik jg lah..hahaa...

Info
Movie: From Me to You
Romaji: Kimi ni Todoke
Japanese: 君に届け
Director: Naoto Kumazawa
Writer: Karuho Shiina (manga), Rika Nezu, Naoto Kumazawa
Producer: Takahiro Sato
Release Date: September 25, 2010
Runtime: 128min.
Production Company: NTV, Toho

Pelakon

Haruma Miura sbg Shota Kazehaya 
 

Mikako Tabe sbg Sawako Kuronuma
 

Misako Renbutsu
Mirei Kiritani

Komen..
~ movie yg menarik dan sgt romantik...lgpun xdelah penuh emosi sgt..ade pun masa klimaks n ending je..masih boleh dilyn..
~ jalan cite pun oklah jg..bak kata omputih..well..i can say its good.but not the best,,..
~ pada yg dh bace manga nya boleh tgk movie ni..yg xbace pun aku suggest bleh tgk jg..hehee
~ aku ase lbih suka tgk Chizru lakonan Misako Renbutsu..nmpk kawaii...hihi..heroinnya kawaii jg cume watak dia je dlm cite ni dh mcm tu..hehe.
~ lakonan miura msh mantap lg..coz cool je jd budak sek yg digilai ramai girls student kt sek..
~ keseluruhan movie ni. BAIK..

ENJOY....

8 comments:

health said...

morning visiting here. cool posting

Hanamiko Sakura said...

dah pernah tengok dah...hehhe

suka movie song nye...

9n0L4 said...

belum tengok lagi cite ni. ;)

nanabyte said...

anime dye lg besh la.sawako turned out to be a lil bit chubby in the live action one. seb bek miura sweeet.

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie