Friday, 9 March 2012

Hammer Session - ハンマーセッション! (Full Review)

 
Konnichiwa...agk lame jg dh xupdate...seyeslah sejak dpt keje baru ni mse aku tUk update blog memg makin b'kurg..,pehh..akhirnya aku abez jg tgk cite ni,slase lps..seyesly..memg best ar...so, ni full review stlh aku abez lyn 11 episd semuanya..

Sinopsis
Drama ni m'gisahkan seorang penjenayah yg dikenali sbg Ottowa no.4..yg mana dia ni mrupakan seorang penipu yg sgt dikehendaki polis..Walaupun dia ni seorang penipu tp dia hanya menipu org jahat saje,.Pada satu hari, secara tidak sengaja dia & kwnnya Shohei tlh smpi di sebuah sek.iaitu Sek Tinggi Hikari Gakuen..namun, dlm tidak dirancang, pengetua sek.t'sebut tlh m'lamar Ottowa no.4 utk m'yamar m'jadi guru tingkatan bg kelas 3B. Ottowa No.4 tlh bersetuju utk menerima twrn t'sebut..semasa m'jd guru tingktn dia m'gunakn nama Goro Hachisuka,..

Di awal kedatangannya ke kels 3B..majoriti pelajar kelasnya ingt yg dia ni mrupakn guru kels biasa sje yg tidak punyai keistimewaan apa2x..namun, akhirnya sangkaan itu tidak benar apabila Hachisuka sgt mesra t'hadap muridnya dan b'jaya m'yelesaikn stiap mslh yg berlaku t'hdp pelajarnya..Hachisuka sensei mula m'yelesaikn mslh yg dihadapi pelajar kelasnya bermula dr mslh yg berlaku t'hdp Yusei Shiba..Yusei Shiba yg m'punyai mslh dgn ayahnya.Namun begitu Hachisuka ade cara t'sendiri dlm m'yelesaikn mslh t'sebut iaitu dgn m'gunakn taktik yg dikenali sbg Hammer Session..Walaupun dia ni m'gunakan cara menipu org , namun dia b'buat demikian ada sebab t'sendiri..mlhn boleh m'yebabkn mslh yg b'laku dpt diselesaikn dan jg meningglkn p'gjrn t'hdp pelajarnya..

Kaede antara watak penting dlm Hammer Session..dia merupakan seorg yg suka membantu rakan sekelsnya

Seterusnya, Hachisuka sensei m'yelesaikn mslh yg dihadapi oleh Mashio..yg mana dia ni mencuri barang di kedai dan menjual brgn t'sebut di sekolah tanpa kebenaran pihak sekolah..Tujuan Mashio b'buat begitu adlh utk membeli gitar baru utk kwnnya Kasuragi..Katsuragi pula ingin memasuki ujibakat nyanyian tanpa memberitahu ahli kumpulan yg lain..tp akhirnya dia tetap pergi menolong Mashio yg sedg m'punyai mslh..akhirnya, Hachisuka sensei dpt m'yelesaikn mslh Mashio ni..

Begitu jg dgn mslh yg dihadapi oleh Nojima, Ehibara, Sakiyama, Hirose, Mayu, Sakamoto, Saotome, Kai, dan Fuji..Semua mslh pelajarnya dpt diselesaikan..lama kelamaan Hachisuka sensei makin rapat dgn pelajarnya..Namun begitu, rahsia identiti Hachisuka sensei hampir t'bongkar setelah Ryoko sensei stlh dia t'jumpa maklumat sebenar Hachisuka sensei yg sebenar di pejabat pengetua..Ryoko sensei jg tlh bertanya kpd pengetua sek siapakah sbnrnya Hachisuka sensei yg skng...tp Ryoko tidaklah menghebohkan pd pelajarnya lg..
Ayah Kaede jg makin rancak m'jalankan siasatan utk menjejaki Hachisuka...
gelagat Hachisuka sensei bersama pelajarnya di dlm kelas

Hachisuka sensei b'gambar kenangan bersama Kaede..masa ni jg lah dia m'hntr mms t'sebut kpd ayah Kaede..seng cite 'menyerah diri' kpd polis

Pada episod 11, Hachisuka sensei tlh menyerah diri kepada ayah Kaede yg mrupakan seorg pegawai polis..Namun begitu, pelajar kelasnya tidak membenarkan ayah Kaede utk m'ngkap Hachisuka sensei.,kerana Hachisuka sensei tlh byk m'gajar erti kehidupan kpd mereka semua..Di akhir penceritaan, stlh dipujuk Kaede byk kali, ayah Kaede tidak jd utk menangkap Hachisuka sensei..

Komen...
~ Memg best ar cite ni...aku suggest korg yg blum tgk mesti tgk cite ni...
~ cite ni bukn hanye suka2x sje tp ade pengajaran & moral value..
~ kelakar tgk aksi Hachisuka sensei bila pergi b'jumpa Reina sensei,..hahaa
~ Setiap episod ada pelajarnya yg m'hadapi mslh..namun,b'jaya diselesaikn oleh Hachisuka sensei dgn m'gunakn teknik HAMMER SESSION..
~ Skala cite ni TERBAIK...


6 comments:

nanabyte said...

hye kim-mie. ececeh. oohh. kalo mie-kun da kate terbaek, for sure cter ni terbaek kan. will give it a try later. :)

nur_za said...

suka betul dia dengn korea kan..hehe

CekbOlat-bOlat said...

waaa.. serius best ! eh,tb bape ni? astro?

Mr.Clive said...

hahha memang jpop and kpop fanatic la ni...hehe

Dina Ifhami said...

wah , mcm best jee / hehe . 1st dtg sini . sala perkenalan :)

aReLaN said...

dah lama tak layan citer jepun ni.takde sumber nak sedut citer baru.hahaha

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie