Saturday, 16 June 2012

Anime One Piece ~ ワンピース

Konnichiwa....pehh..ini 1st time entry aku nk bt psl anime kegilaan ramai ni...asenya majOriti dr uols dh taw ape tjuk anime ni iaitu One Piece.Memang tidk asing lg ar bg peminat tegar anime t'msuklah ak jg.hihihi...Yg pasti semasa entry ni dibuat manga tlh msuk ke Chapter 612..memg byk tuu...Mgkin ada dr uols jg ada tgk cite ni di Astro Ceria..huhu..Jom kita tgk lbih detail psl anime One Piece ni...

Info One Piece 
One Piece atau popular dgn nama Budak Getah di Malaysia merupakan manga dan anime hasil karya oleh Eiichiro Oda. Manga ni tlh pun diterbitkan oleh Weekly Shōnen Jump sejak 4 ogos 1997 & shingga kini cite ni msh berterusan....manakala versi TV nya pula bermula pada Oktober 1999 di Fuji TV.Anime bersiri ini tlh dibuat oleh Toei Animation. Secara ringkas cite ni mengisahkan pengembaraan sekumpulan sahabat yg belayar bersama-sama mengejar impian masing masing.

Sejak p'geluaran manga, One Piece tlh m'jd siri manga paling popular di Jepun serta kini m'jd manga yg disanjungi.Bukn itu sje, pd tahun 2010 Shuiesha tlh m'umumkn bahawa mereka tlh m'jual lbih 260 juta jilid manga One Piece..seyeslah memg byk tu....


Tajuk : One Piece (ワンピース Wan Piisu)
Genre : Aksi, pengembaraan, komedi, Shōnen, Drama, Fantasi, Ketenteraan, Misteri
Pengarang : Eiichiro Oda (manga)
Penerbit : Jump Comics (manga)
Pengarah : Kounosuke Uda (TV anime)
Studio : Toei Animation
Penyiaran : Fuji TV

Watak Utama


Lanun Topi Jerami
Monkey D. Luffy
Roronoa Zoro
Nami
Usopp
Sanji
Tony Tony Chopper
Nico Robin
Franky
Brook

Watak lain
Yonkou, 4 maharaja lanun
Shichibukai, 7 dewa laut lanun
Laksamana Armada dan 3 Laksamana Kerajaan Dunia
Kumpulan revolusioner
White Beard
Marco The Pheonix
Diamond Joss
Portgas D Ace
Black Beard
Kumpulan Lanun Buggy



Sinopsis
One piece m'gisahkan pengembaraan Monkey D. Luffy dlm mengotakan janjinya kepada Shanks (lanun yang menyelamatkannya daripada lemas dan dimakan oleh Sea King) untuk menjadi Raja Lanun yang seterusnya selepas zaman kegemilangan Raja Lanun paling masyhur di dunia iaitu Gol D. Roger.
Luffy menempuh pelbagai cabaran dan halangan yang menarik dan dalam misinya iaitu menjejaki One Piece-harta karun tinggalan Gol D. Roger yang menjadi rebutan para lanun-lanun yang datang ke Grand Line. Sepanjang pengembaraannya, Luffy merekrut anak kapalnya seorang demi seorang bermula dengan Roronoa Zoro, seorang pemedang yang bercita-cita menjadi pemedang terhandal di dunia sehingga namaya di dengar di syurga, Usopp seorang lelaki pengecut dan pembohong yang ingin mengikut jejak langkah ayahnya Yasopp (penembak tepat dalam krew kapal Shanks) untuk menjadi wira di laut, Sanji seorang tukang masak terhandal di East Blue yang sentiasa jatuh cinta pada gadis cantik dan mempunyai cita-cita untuk menjejaki All Blue, Nami si pencuri merupakan perempuan mata duitan tetapi pelayar atau jurumudi kapal terhebat yang bercita-cita melengkapkan peta dunia, Chopper -rusa kutub yang yang memakan buah syaitan yang memberikannya sifat manusia yang mencari ubat yang dapat menyembuhkan segala penyakit dan Robin, seorang ahli sejarah dan satu-satunya manusia yang boleh membaca batu bersurat misteri berbentuk tinggalan zaman kuno-misinya ialah membongkar sejarah dunia yang dilindungi oleh Kerajaan Sedunia.

Setakat ini ahli terbaru krew kapal Luffy ialah Franky dan Brook, Franky ialah tukang kapal yang menghapusnya cita-citanya membina kapal terhebat di dunia setelah kematian penjaga dan majikannya Tom (pembina kapal Gol D. Roger) yang melindunginya dari ditahan oleh Kerajaan Sedunia. Brook pula seorang pemuzik era 90an dan telah memakan buah Devil iaitu Yomi Yomi No Mi.Di samping itu,Brook Juga merupakan seorang pemedang yang handal,. Bukn itu sje kisah pengembaraan Luffy menjadi semakin menarik kerana plotnya yang segar dan terdapat pelbagai kejutan.


Video

Yg ni cite episd 540

Komen..
~ Cite ni memg best sgt coz byk komedi serta aksi gaduh yg menarik..huhu..xbosn kot tgk..
~ Watak utama dlm cite ni je dh kelakar ar..
~ suka tgk masa Luffy bergaduh dgn lanun2x..t'utama bile dia dh gune kuasa dya yg getah tu..ahakss..
~ Bagi aku anime ni secara keseluruhan TERBAIK..This is my favaourite anime..must be watching..hehee
~ So, kpd peminat anime jepun jgn lupa utk menonton anime ini..hiihiii..

Nak tgk anime ni KLIK ONE PIECE


16 comments:

aReLaN said...

bdk batch aku dulu kuat betul layan benda ni.aku je tak layan.hahaha

Adylia Qarissa said...

koniciwa!! :)

9n0L4 said...

punye lah details die bagi. hee. kalah pengarah cite kot. hehe.

TF said...

ohsem tul review..feberet rupanyaa ek..animasi sy kurang sikit..drama korea layan gak..huhu

Hanamiko Sakura said...

suka dengan Luffy.. kelakar ^^

Nurrul said...

Nurrul layan kadang2 ajee.. bila dah tak ada cerita yb best untuk ditonton :P

*teringat masa orientasi ketua kumpulan dok beri trademark " One Peace , BERSATU ! " :p

nuyui a.k.a miss YUI said...

nmpk besh tu..

Masz Sidek said...

abg dgn adik lelaki sy memang suka tengok kartun ni... kat rumah tu... tengok channel animex jer... sy kadang2 jer layan...

anamizu kaito said...

adik ana gile betoi dgn onepiece nih! hehe



luv,
cik ana

caliph shuriken said...

zman study dulu, kawan2 sy giler dload anime ni.. skrg nk cari link dload pun susah dpt, erkk...

wan niahix said...

tak pernah tengok lagi.... hehe... tapi paling banyak tengok Bleach je... hehe...

tu pun dh habis...

"keep smiling"
^_^

-Wan Niahix-

nanabyte said...

taknah layan OP. ahahah.


lagi2? (anime lain lak) hehe :P

ninest123 said...

nike free, michael kors, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, burberry, chanel handbags, louis vuitton outlet, tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp pas cher, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, nike air max, louboutin, oakley sunglasses, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, ugg boots, uggs on sale, nike roshe run, ray ban sunglasses, longchamp, oakley sunglasses, louboutin pas cher, air max, louis vuitton, air jordan pas cher, louboutin shoes, jordan shoes, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, replica watches, polo ralph lauren outlet, prada outlet, prada handbags, louis vuitton outlet, nike free, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, louis vuitton, gucci outlet, louboutin outlet, kate spade outlet

ninest123 said...

ray ban pas cher, michael kors outlet, timberland, lacoste pas cher, air force, kate spade handbags, north face, hollister, hermes, hogan, lululemon, mulberry, michael kors, nike air max, coach purses, coach outlet, tn pas cher, nike air max, true religion jeans, true religion jeans, converse pas cher, vans pas cher, ray ban uk, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, ralph lauren uk, nike roshe, sac guess, ugg boots, coach outlet, nike air max, burberry outlet online, true religion jeans, hollister pas cher, north face, michael kors outlet, replica handbags, oakley pas cher, burberry, michael kors, michael kors outlet, nike blazer, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet, ugg boots, vanessa bruno

ninest123 said...

herve leger, longchamp, louboutin, soccer shoes, jimmy choo shoes, mac cosmetics, ghd, iphone cases, babyliss, insanity workout, hollister, north face outlet, north face outlet, soccer jerseys, hollister, ferragamo shoes, birkin bag, mcm handbags, mont blanc, bottega veneta, nike roshe, vans shoes, oakley, p90x workout, asics running shoes, chi flat iron, valentino shoes, nike trainers, gucci, baseball bats, new balance, reebok shoes, wedding dresses, nike air max, nike huarache, nike air max, abercrombie and fitch, celine handbags, instyler, timberland boots, nfl jerseys, hollister, converse outlet, vans, beats by dre, ray ban, lululemon, lancel, giuseppe zanotti, ralph lauren

ninest123 said...

moncler, wedding dresses, louis vuitton, juicy couture outlet, moncler, moncler outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, swarovski, canada goose, ugg boots uk, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose uk, moncler, juicy couture outlet, replica watches, sac louis vuitton pas cher, hollister, links of london, supra shoes, bottes ugg, toms shoes, coach outlet, pandora jewelry, louis vuitton, marc jacobs, canada goose, canada goose outlet, canada goose outlet, moncler, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry, pandora charms, canada goose, thomas sabo, louis vuitton, montre pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie