Tuesday, 17 April 2012

Lucky Seven ~ Half Review

Konnichiwa...pehh...cite ni dh lame ar abez lyn hjg buln leps lg tp xsmpt sje nk bt review..Ok arini aku post review cite ni iaitu Lucky Seven..Best cite ni...huhu

Sinopsis
Lucky Seven mengisahkan 7 detektif yg b'kerjasama di sebuah firma swasta di Kitashinagawa, Tokyo..Mereka yg m'punyai hubungan yg baik sesama ahli sendiri sentiasa b'kerjasama dlm m'yelesaikan sesuatu kes..

Shuntaro Tokita ( Jun Matsumoto ) merupakan seorang playboy, dia yg lebih b'minat utk m'gejar wanita drpd m'punyai pekerjaan.. Pada satu hari, ketika Shuntaro di sebuah hotel bersama seorang wanita sulit yg dikenalinya, Teru (Eita), Junpei (Yo Oizumi ) dan Asuka (Riisa Naka) dr firma p'yiasatan swasta "Lucky" sedg mnunggu utk m'gambil gmbar mereka..

Slps sekian lama mnuggu Shuntaro & wanita t'sebut trun tangga lobi hotel & b'jln dlm arah b'beza utk m'elakkan p'hatian org. P'yiasat Teru b'jalan ke tmpt parking kereta dan m'lggr bahu wanita Shuntaro..Kmudian selendang wanita itu jatuh lalu Teru m'gambilnya dan kembali smula ke hotel dimana Shuntaro sedg mnunggu di hadapan lif.Teru m'beritahu Shuntaro bahawa selendang kepunyaan wanita itu ade bersamanya td..Lalu Teru m'beri smula selendang itu kpd Shuntaro, dia m'ucpkn terima kasih dan b'lari smula ke tmpt parking..Apabila Shuntaro hendak memulangkan selendang itu kpd wanita td dan mereka b'pelukan tiba2x P'yiasat Junpei mengambil gmbr mereka...Kemudian, Shuntaro m'manggil wanita itu..Wanita itu memberitahu bahawa gambar mereka tlh diambil ketika dihotel & suaminya jg tlh mengetahui ttg urusan mereka..Wanita itu jg m'beritahu mereka tidk bleh b'jumpa lg..Setelah itu, Shuntaro m'ikuti Teru dr belakang shingga smpi ke kedai jam..slps Teru kluar dr kedai jam, Shuntaro smpt m'asak Teru..akhirnya Teru melarikan diri balik ke pejabat p'yiasatannya..Bagaimanapun Shuntaro b'jaya m'jejaki pejabt Teru..

Sewaktu di pejbt Teru..Mereka b'dua tlh b'telagah shinggalah Presiden P'yiasatan, Toko Fujisaki ( Nanako Matsushima )keluar dr pejabatnya dan b'jumpa dgn Shuntaro..Toko b'tanya kpd Shuntaro jika dia b'minat utk b'kerja sbg detektif di tmpt mereka..

Keesokan harinya Shutaro pergi ke pejbt p'yiastan t'sebut dan bermula lah hari p'tama dia b'kerja..Pada hari p'tama bekerja jg Shuntaro b'sama detektif lain tlh m'dpt kes yg mana kes kalini Shuntaro dan Niita t'pkse m'yamar dan pergi ke gelanggang gusti..

Matsumoto Jun memegang watak sbg Shuntaro
Ok utk full review akn dibuat..tggu jela..hehee

Komen
~ Jalan cerita yg menarik dan byk aksi gaduh jg...
~ Setiap episod ade kes yg perlu diselesaikan..
~ Suka tgk lakonan Nanako Matsushima..kawaii ne..& Matsumoto Jun yg cool sje..hahaa
~ Cerita ini lbih kpd p'yiasatn kes peribadi dan jg urusan luar..


19 comments:

aReLaN said...

dah berzaman tak layan cite jepon.last pon masa gi outstation kat jepun jela.hahahah...pe kata ko kumpul sume drama ni pastu letak dalam hard disk,send kat aku.dah habis aku sedut,aku pon balik hard disk ko.hohoh

Muhammad Saiazuan Norhalik said...

agak lama aku x melayan jdrama

profmie said...

@aRelan, hehe..bleh jea..lgpUn memg aku simpn cite kt externl & cd..

@Saiazuan, ohw..xpela..klu da mse tgklah..

Cha_Haya said...

cm best ja.. suka citer2 penyiastn nih.. lps ni nk tgk!

errr tpi plakon dy xensem sgt la.... ekekeke >.<

Nurul Aisyah said...

lalala...yg hr jadi tu bukan saya tp my nakama...hihi...apelah :P

dyabunga said...

best ni kalau pasal penyiasatan..dya suka citer menyiasat ni

Suehada said...

waa, nie btol2 pminat setia nie :)

sabry oppa said...

singgah sini

sabry oppa said...

bukak google .... image.. then search "header kpop" .. banyak lah yg keluar.... ambik lah ! ade blogger yg baek2. die bg free2... n letak la kt blog ! simple kan ! hahaha... keje okey jer ! gaji late sikit ! huhu~~

9n0L4 said...

genre penyiasatan eh? nak sudut jugakkkkkk. hee.

Cik FaRiZaM said...

perghhh hebat la dia ni...review cite jepun.....hebat2...

sy minatgak tgk ...tp skrang busy .tk terlayan dah...

salam perkenalan, follow ur blog :D

Hanamiko Sakura said...

ada matsumoto jun lah.. nak tengok nak tengok...

hamzah ian said...

mcm best tgk review ni.. gerenti akan tengok! hahaha

Adylia Qarissa said...

Konnichiwa..;p

si kiut lavender said...

eh....dah lama siot xlayan cita jepun nih

tidak asyik layan drama korea jerk..hihihi

ninest123 said...

nike free, michael kors, longchamp outlet, replica watches, louis vuitton, burberry, chanel handbags, louis vuitton outlet, tiffany and co, christian louboutin outlet, longchamp pas cher, nike outlet, oakley sunglasses, longchamp outlet, nike air max, louboutin, oakley sunglasses, nike air max, cheap oakley sunglasses, ugg boots, ugg boots, uggs on sale, nike roshe run, ray ban sunglasses, longchamp, oakley sunglasses, louboutin pas cher, air max, louis vuitton, air jordan pas cher, louboutin shoes, jordan shoes, oakley sunglasses, ray ban sunglasses, ralph lauren pas cher, replica watches, polo ralph lauren outlet, prada outlet, prada handbags, louis vuitton outlet, nike free, tiffany jewelry, ray ban sunglasses, sac longchamp, polo ralph lauren outlet, tory burch outlet, louis vuitton, gucci outlet, louboutin outlet, kate spade outlet

ninest123 said...

ray ban pas cher, michael kors outlet, timberland, lacoste pas cher, air force, kate spade handbags, north face, hollister, hermes, hogan, lululemon, mulberry, michael kors, nike air max, coach purses, coach outlet, tn pas cher, nike air max, true religion jeans, true religion jeans, converse pas cher, vans pas cher, ray ban uk, michael kors outlet, abercrombie and fitch, michael kors, ralph lauren uk, nike roshe, sac guess, ugg boots, coach outlet, nike air max, burberry outlet online, true religion jeans, hollister pas cher, north face, michael kors outlet, replica handbags, oakley pas cher, burberry, michael kors, michael kors outlet, nike blazer, new balance pas cher, nike free run uk, michael kors, true religion outlet, michael kors outlet, ugg boots, vanessa bruno

ninest123 said...

herve leger, longchamp, louboutin, soccer shoes, jimmy choo shoes, mac cosmetics, ghd, iphone cases, babyliss, insanity workout, hollister, north face outlet, north face outlet, soccer jerseys, hollister, ferragamo shoes, birkin bag, mcm handbags, mont blanc, bottega veneta, nike roshe, vans shoes, oakley, p90x workout, asics running shoes, chi flat iron, valentino shoes, nike trainers, gucci, baseball bats, new balance, reebok shoes, wedding dresses, nike air max, nike huarache, nike air max, abercrombie and fitch, celine handbags, instyler, timberland boots, nfl jerseys, hollister, converse outlet, vans, beats by dre, ray ban, lululemon, lancel, giuseppe zanotti, ralph lauren

ninest123 said...

moncler, wedding dresses, louis vuitton, juicy couture outlet, moncler, moncler outlet, louis vuitton, moncler, swarovski crystal, swarovski, canada goose, ugg boots uk, canada goose, moncler, moncler, ugg pas cher, karen millen, doudoune canada goose, ugg,uggs,uggs canada, canada goose uk, moncler, juicy couture outlet, replica watches, sac louis vuitton pas cher, hollister, links of london, supra shoes, bottes ugg, toms shoes, coach outlet, pandora jewelry, louis vuitton, marc jacobs, canada goose, canada goose outlet, canada goose outlet, moncler, pandora charms, ugg,ugg australia,ugg italia, pandora jewelry, pandora charms, canada goose, thomas sabo, louis vuitton, montre pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie