Monday, 30 January 2012

Hanazakari no Kimitachi e


Pehh..cite ni dah lama aku tgk tp lupa saja nak post kat entry ni..Cerita yg b'tajuk Hanazakari no Kimitachi e atau dlm bhs inggeris pula disebut For You in Full Blossom.. Rasanya ramai di antara peminat cite Jepun dh tgk drama ni.Cerita ni memg best..so, tidak hairanlah kalau boleh meng byk award di Jepun..Cerita ni berdasarkan dr komik popular Jepun..

Sinopsis
Mengisahkan seorang pelajar perempuan bernama Ashiya Mizuki yg menyamar sebagai seorang lelaki dan telah tinggal di asrama penuh lelaki serta memasuki Sekolah Tinggi Osaka,.Malahan dia juga telah duduk sebilik dengan Sano Izumi..Dia yg baru sahaja kembali ke Jepun setelah sekian lama di California..Sebab utama dia memasuki sekolah t'sebut adalah utk memberi semangat kpd seorang lelaki ni yg b'nama Sano Izumi agar kembali aktif dlm sukan lompat tinggi..yg mane Izumi ni dahulu merupakan wira sukan lompat tinggi..tetapi sejak dia m'galami kecederaan dia telah berhenti dr aktif sukan t'sebut.,Sebelum ni, Izumi pernah m'yelamatkan Ashiya drpd di rompak..yg mana Izumi ni tlh dicederakan semasa hndk m'yelamatkn Ashiya..

Ashiya juga berkawan rapat dengan Nakatsu Shuichi 

Ashiya Mizuki m'gunakan pelbagai cara bg m'bolehkan Sano Izumi agar kembali aktif dalam sukan lompat tinggi..Di akhir penceritaan, kawan2x di asrama lelaki Ashiya m'getahui identiti sebenar Ashiya, yg mana Ashiya juga adalah seorang perempuan..Oleh itu, Ashiya m'gambil keputusan utk pulang ke Amerika semula..


Title: 花ざかりの君たちへ
Title (romaji): Hanazakari no Kimitachi e
Title (English): For You in Full Blossom
Tagline: イケメン♂パラダイス / Ikemen Paradise
Also known as: Hana Kimi
Genre: school, romance, comedy
Broadcast network: Fuji TV 
Episod : 12 
Broadcast period: 2007-Jul-03 to 2007-Sep-18
Theme songs: Ending theme: PEACH by Otsuka Ai
Opening theme: Ikenai Taiyo by Orange Range
Theme song

Komen :
~ Cerita yang penuh dengan nilai persahabatan..hihi
~ Memang byk part lawak, xlupa jg part sedih..
~ Peh..memg layan ar cite ni...setiap episod ada saja kisah yg menarik..
~ Watak Horikita Maki yg menjadi dan sgt kawai dlm drama ni..hihi
~ Keseluruhannya cite ni memang best..aku bagi 9/10 star..

7 comments:

gades pelik said...

yg baru nih tak tengok lgi sebab sub xcomplete lgi =.=""

Terbang Bersamaku said...

memang minat cerita nie..dulu masa zaman study kat politeknik, abis kuliha jer terus tgok cerita nie kat lappy haousmate..

profmie said...

hehee..xpe nti akn ade lah sub tu..

terbang: ohw..samelah kite..hihi..

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie