Sunday, 26 February 2012

Hammer Session - ハンマーセッション!

  
Konnichiwa..ini ada cite best jdorama iaitu HAMMER SESSION !..semalam mase aku kuar g TS smpat jg aku singgah kdai cd classic & xsgke pula cite yg aku nak ni ade jual..harge diskaun kOt RM19.90 je..dhla cd ori pula tU..ape lg aku pun trus beli ar..hehe..buat masa ni aku baru lyn 2 episod je..Yg psti cite ni dh lame sbnrnye tp xdelah lama sgt lgpun cite tahun 2010..aku pula bru thun ni nk tgk..hahaaa..jom bace ckit pasal cite nie

Sinopsis.
Mengisahkan seorang penjenayah yg dikehendaki polis iaitu Ottowa No.4..Dia ni merupakan seorg penipu..yg mane dia ni diupah menyamar menjadi seorang guru di tingkatan 3B..Semuanya bermula apabila pd satu hari dia dan pembantunya Shohei tlh ditgkap oleh polis, namun sewaktu di dlm kenderaan polis t'sebut mereka tlh m'alami kemalgn dan kenderaannya tlh masuk ke dlm sungai..Oleh itu, dia & Shohei b'jaya melarikn diri sehingga mereka tlh smpi ke sebuah sekolah iaitu Sekolah Tinggi Hikari Gakuen,.dlm keadaan tidak dirncg dia tlh diupah utk m'yamar menjd seorg guru oleh Pengetua sekolah t'sebut..disbbkan pengetua itu mahu menyelamatkn sekolahnya & m'rahsiakn identitin Ottowa dr di tgkap polis,,Ottowa No.4 menerima twrn itu..semasa m'yamar m'jd guru tingkatan 3B Ottowa No.4 m'gunakn nama Goro Hachisuka..semasa di awl kedtgn dia dlm kels, semua murid tidak m'yukainya..byk masalah berlaku t'dp pelajar-pelajarnya..Namun Hachisuka ada cara t'sendiri utk m'yelesaikn mslh2x yg dihadapi oleh pelajarnya yg mana ia dipggil HAMMER SESSION... 

Bermula dgn episod pertama, dia m'yelesaikn mslh pelajarnya iaitu Yusei Shiba..Yusei ni m'hadapi tekanan kerana ia malu dgn ayahnya yg b'kerja sbg org bwhn dan selalu m'jd p'ampu t'hdp majikannya..dan dia merasakan ayahnya x de maruah diri,.oleh disbbkn itu dia tlh m'buat perkara yg tidk berfaedah b'sama kwn sekelasnya..Namun akhirnya perkara t'sebut tlh diketahui oleh Hachisuka sensei dan dia merancang utk m'berhentikn p'kara yg dibuat oleh Yusei..

ckuplah smpi ctu sje..hehe..tggu aku abez tgk sume episd nti aku review lg...hihi..Gomen...yg psti stiap episd ade kisah mengenai mslh pelajar2x nya..

aksi Hachisuka sensei didlm kelas..hahaa


Title: ハンマーセッション!
Title (romaji): HAMMER SESSION!
Tagline: 叩き直されたい、生徒(ヤツ)はどいつだ!
Tagline (romaji): Tataki Naosaretai, Seito (Yatsu) wa doitsuda!
Format: Renzoku
Genre: School
Episod: 11
Rating penonton: 6.95%
Rangkaian tayangan: TBS
Tempoh tayangan: 2010-Jul-10 hingga 2010-Sept-18
Masa tayangan: Saturday 20:00
Theme song: LIAR by SPYAIR
Pelakon
Hayami Mokomichi as Hachisuka Goro
Shida Mirai as Tachibana Kaede
Higa Manami as Mizuki Ryoko
Ishiguro Hideo as Shiba Yuusei
Irie Jingi as Kai Tamotsu



14 comments:

Kiera Zainal said...

This drama will gonna be my waiting list to watch it! Awesome :)

CekbOlat-bOlat said...

drama jepun ? bce snpsis ni tnpa tgok.. bolehkan? huhuhuhu

p/s: sory lmbt dtg sbb hri tu dtg line lembab.. tpi serius nme awk dekat shoutbox sye hri tu email sye.. hm,ingt hacker ;(

aReLaN said...

sejak balik malaysia,memang tak layan drama jepun.lembap sangat tenet malaysia.kat jepun gak best layan streaming.hoho

nanabyte said...

waaah, kalo mie-kun da promote, mesti la besh ye dak? sebab ritu da nengok Tokyo Dogs pn mmg kelakar la.

*da baik eh lappy awk?* :3

sabry oppa said...

singgah sini bace entry....

wah2...

best2....

http://shaberry92.blogspot.com/2012/02/apa-persamaan-mereka-berdua-sheila.html

otw hbiskan dvd dream high 2..

best2...

My Simple Life With Music said...

Annyong...Macam best jer..nak cuba tengok lah.. nice blog.. kamsahamnida sebab selalu visit blog saya...

SimplySeoul said...

hi there. im a fan of kpop too but not so much of jpop. but i like Tumbling. my favourite drama. Your blog has a lot of infos on japanese. interesting.

c'axoera ヅ said...

drama jepun eyh..? tak tengok :p

Nisa Greennnpanda said...

Syahmi-kun~~~~~~~~!!!!!
gomen ne, honto ni isogashii, huhu~.. T_T

wah, J-dorama nie cambest, coz psl skool..yeah, nk kne tgk nie!! (tp xtau bile coz asyik busy je now..) "-_-

eh, syahmi-kun, laptop dh ok ke? (soklan same ngan nana-chan, hehe) XP

Hanamiko Sakura said...

yeah!! ada j-drama yang baru..nk tengok lah... err... macam sama je ngan citer gokusen,, ^^ tapi tak tau lah citernye cam ne kan ..

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie