Tuesday, 14 February 2012

City Hunter - 시티헌터

 
An nyong Haseyo..Pehh,lame asenya aku x bt review psl drama Korea..Baiklah kalini, aku nak berkongsi dgn semua fan drama korea psl cite City Hunter..Rasanya majoriti ramai dh menonton cite ni..hehe..Maklumlah, cite ni merupakan cite tahun lps..Cite ni berdasarkan manga "City Hunter" oleh Tsukasa Hojo..yg diterbitkan oleh Shueisha dlm Weekly Shonen Jump dr 1985 hingga 1991..Pengambaran cite ni bermula lewat buln Mac 2011..
Okay, jom baca sinopsis pula..

Sinopsis

Secara keseluruhannya cite ni mengisahkan berkaitan seorang anak muda yg m'balas dendam t'hadap kematian ayahnya dan rakan pasukan ayahnya..Pada tahun 1983, Park Mu-yeol dan rakan karibnya Lee Jin-pyo menerima tugasan utk melaksanakan pembunuhan di Korea Utara..Walaubagaimanapun, mereka tlh dikhianati ketika cuba utk berundur, hal ini, m'yebabkan semua ahli pasukannya terkorban termasuklah Park Mu-yeol kecuali Lee Jin-pyo (Kim Sang-jung) saja yg t'selamat..Malahan, pembunuhan t'sebut dirancang oleh 4 pegawai yg b'jawatan t'tinggi demi kepentingan politik masing2x..


Pada tahun 2011, seorang anak muda yg kaya bernama professor Lee Yoon-sung (Lee Min Hoo) tlh pulang ke Korea Selatan setelah lama belajar di luar negara, yg mana dia ni telah diterima masuk ke dlm satu pasukan di Rumah Biru iaitu Pasukan Rangkaian Komunikasi Kebangsaan Rumah Biru ( Blue House's National Communication Network Team)..Dia yg berkelulusan dari M.I.T. di Amerika Syarikat dan memiliki kemahiran elit sebagai I.T. jurutera. Tujuan sebenar Lee Yoon-sung adalah utk memebantu Lee Jin-pyo membalas dendam terhadap 20 org yg telah dibunuh ke atas pegawai atasan yg b'pangkat tinggi walaupun salah seorang daripada mereka tersebut merupakan Presiden Negara Korea Selatan pd waktu kini..Di rumah biru Lee Yoon-sung tlh berkenalan dgn Kim Na Na (Park Min Young) yang bekerja sebagai pengawal peribadi di sana..

 
Walaupun semua orang mengetahui Lee Yoon-Sung adalah anak kepada Mu yeol yang meninggal dunia pada misi 1983,.namun tiada siapa yang menjangkakan bahawa bapa biologi adalah Presiden semasa(iaitu presiden skng).. Lee Yoo Sung jg perlahan-lahan menyedari bahawa Jin-Pyo hanya menggunakan beliau menyingkirkan musuh-musuh, sekali gus m'yebabkan ketegangan berlaku antara dia dan Jin-Pyo..Di akhir penceritaan, Lee Yoo Sung sanggup mengorbankan diri utk m'yelamatkan presiden dari ditembak oleh Jin-pyo..(tp Lee Yoo sung x mati pun)..Akhirnya, Jin-pyo mati jg setelah ditembak bertubi-tubi..

Info 
Title: 시티헌터 / Sitihunteo 
Genre: Aksi, suspen, romantik
Episod: 20 
Rangkaian: SBS 
Tempoh ditayangkan: 2011-May-25 to 2011-Jul-28 
Waktu ditayangkan: Wednesday & Thursday 21:55
Pelakon
Lee Min Ho sbg Lee Yoon Sung / John Lee / Poo Chai
Park Min Young sbg Kim Na Na
Lee Joon Hyuk sbg Kim Young Joo 


Trailer City Hunter


Komen :
~ The team up of min ho & park min is so nice!!!! (tiba2x pula speaking)
~ Bagi aku jg, jalan cite sgt menarik, byk aksi...hehe..tp ending dia je cm kurg ckit..hmmm...yg len episod sume ok..
~ Skala drama ni TERBAIK...

13 comments:

nanabyte said...

sebagai pengunjung setia, ececeh.

cter ni memang menarik, xde r pasal cinta je memanjang, so xbosan. mmg mantop! XD

Nisa Greennnpanda said...

before drama nie kuar kat m'sia, penah bc review kat newspaper.. mmg review baiknye la~!!

tp....sy xde pluang lg nk tgk, huhu~.. T_T

owh, nk gi Mid sabtu nie ke? nk ikut, haha.. XD

Azmi Khan said...

best ke?
nnt sy cari and download....
sinopsis mcm best....

Tiramisu Fatiema said...

lama tak tengok drama korea..xmenyempat..haha..cam best je..singgah malam

Nisa Greennnpanda said...

owh..syahmi-kun nye laptop kne virus eh? dh anta repair blum?
arap2 laptop syahmi-kun akan ok nnti... >_<

isy, nape ckp gomenasai... syahmi-kun nye laptop kn rosak, hehe, sy ok je, hihi~.. ^_^

hiza-RyuuChan said...

hahaha.. like always.. bukannya nak cakap besar ke apa, tp always adapted from japan manga.. XD..
so it was nice..

nanabyte said...

agreed with ryuu chan, mmg adaptasi ag kan? huhu.

btw, mie-kun, dun worry bout me k. bile lappy da henshin (bertukar kpd yg br, u can always drop by k) :)

L said...

kwn L ralik tgk citer nih.. huhu L xpenah lyn citer2 korea/jepun.. huhu

Jom baca sebentar..=)
http://lolz-l.blogspot.com/2012/02/menyekutukan-allah.html

aReLaN said...

baru je habis tengok bulan lepas.hohoho

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie