Monday, 6 February 2012

Hungry - ハングリー!

Konnichiwa..Nampaknya ada cite baru yang sedang ditayangkan di Jepun..drama Hungry yg mula ditayangkan 10 Januari lepas memang x dapat disangkalkan memang mempunyai jalan cite yg menarik...Buat masa ni aku baru je tgk 4 episod..hehe..maklumlah cite hanya ditygkan seminggu hanya sekali je..itupun hari selasa..
so, aku boleh cite kan serba sedikit saja sinopsis cite ni..

Sinopsis
Secara keseluruhannya cerita ini adalah mengenai masakan..Mukai Osamu yang memegang watak Yamate Eisuke merupakan bekas ahli band rock..Pada awal penceritaan ketika Eisuke di usia remaja dia memang meminati muzik rock dan juga sudah join band rock bersama kawan2x nya yg lain..Namun, pada suatu hari, apabila penyanyi utama kumpulan band rock yg Eisuke join telah m'buat keputusan utk keluar dr band rock tersebut dan berhasrat utk mencari pekerjaan lain..

 
Setelah itu, Eisuke pulang ke restoren ibunya iaitu "Le Petit Chou" yg mana ia merupakan restoran masakan Perancis.. Semasa Eisuke dan ibunya sedang sibuk berbincang mengenai hasrat Eisuke yg berhasrat utk menjadi chef, tiba-tiba ibunya jatuh sakit dan mati..Sejak kematian ibunya Eisuke dan beberapa kawannya telah mengambil alih restoren Perancis ibunya..namun kalini restorennya terletak di gudang..Hal ini kerana tapak asal restoren ibunya telah dirobohkan..Walaupun Eisuke membuka restoren di gudang tapi masih lg menggunakan nama "Le Petit Chou" sbgi nama restorennya..Pada hari pembukaan restoren ni pula adalah sama dgn hari pembukaan Restoren perancis "Gasterea." yg mengambil tapak restoren ibunya..Sejak pembukaan restoren Le Petit Chou jg Eisuke berkenalan dgn seorang pelajar kolej iaitu Chie Okusu ( Miori Takimoto )..Yang mana Eisuke membeli bahan masakan dan sayur-sayuran dengan Okusu..Eisuke juga sudah mempunyai teman wanita, Maria yang bekerja di bank..Sejak pembukaan restoren Perancis "Le Petit Chou", Eisuke dan kawan2xnya menghadapi pelbagai dugaan dan cabaran antaranya cabaran untuk menarik minat pelanggan dtg mkn di restorennya..juga masalah kewangan..

Nak tengok sama ada Eisuke dan kawan2x nya berjaya dalam menguruskan restoren Perancis, kena tgklah cite ni sampai abez..hehee..Buat masa ni aku xtahu cite ni ada brape episod..so, jom tgk iklan cite ni jap..


  • TV Show: Hungry!
  • Romaji: Hanguri!
  • Japanese: ハングリー!
  • Director : Keita Motohashi, Keiichiro Shiraki, Kento Kiuchi
  • Network: Fuji TV
  • Episodes: -
  • Release Date: January 10 - March, 2012
  • Runtime: Tuesdays 22:00-22:54
  • Language: Japanese

For me, this drama is damn good....highly recommend to watch!!

9 comments:

Nisa Greennnpanda said...

wah... J-dorama br eh?
kat mane awk tgk nie, syahmi-kun?
cambest je... tringin nk tgk gak.. >_<

profmie said...

Hai...Okay..msuk je lmn web ni..http://www.dramacrazy.net/japanese-drama/hungry/

Nisa Greennnpanda said...

owh, kat situ eh? best3..
Arigato ne, syahmi-kun~.. ^_^

Umi Anaan said...

cite ni best! memula tengok sbb nk tngok takimoto miori je...pas tu terliuq ngan mknn yg eisuke tu masak..da tertengok tiap2 miggu plk.

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

dong dong23 said...

michael kors outlet
ugg boots
true religion outlet
ugg outlet online
timberland boots
louis vuitton handbags
adidas shoes
louis vuitton
rolex watches
adidas outlet store
2016.12.9chenlixiang

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie