Friday, 10 February 2012

Tokyo Dogs - 東京DOGS

Konnichiwa..Fuhh..abez juga aku tgk cite Jepun yg bertajuk Tokyo Dogs..hmpir 3 mggu jg tuk aku abezkn tgk cite ni..Maklumlah, stiap kali cuti je sibuk memanjang gi hang out ngn kwn.pstu family lg..hhahaa ( mengarut pula,lari topik ni)..Ok2x berbalik pada cite Tokyo Dogs..cite ni bagi aku best coz lakonan Oguri Shun yang memang sesuai dgn watak yg diberi..Apa2x pun pada sapa2x fan drama Jepun yg blum tgk..boleh baca dlu sinopsis cite ni..

Sinopsis

Tokyo Dogs mengisahkan kisah mengenai penyiasatan polis..Ia lebih kepada penyiasatan seperti detektif..seng cite ala2x FBI lah kata omputih..hihi.. Oguri Shun yang memegang watak Takakura Sho merupakan seorang penyiasat digandingkan dengan Maruo (Mizushima Hiro). Yang mana setiap episod menunjukkan bagaimana mereka menyelesaikan sesuatu kes samada kes misteri atau kes yg besar..Takakura yang ditukarkan ke polis Jepun utk meneruskan penyiasatan mengenai kes jenayah kongsi gelap kumpulan Jinno..Dia yg ditugaskn bersama Maruo utk mencari dan menjejaki Jinno..Namun begitu, Jinno ni sgt licik, bukn seng nak menjejakinya.. Dalam masa yg sama jug Takakura dan Maruo jg telah diarahkan menjaga Yuki yg hilang ingatan bg memudahkan mereka m'yiasat Jinno..Paling kelakar sekali, semasa Takakura sibuk m'yiasat penjenayah, maknya selalu sahaja menelefonnya..

Antara beberapa babak yg menunjukkan Jinno, Takakura, Maruo dan Yuki

Walaupun Jinno sangat licik, akhir sekali Takakura berjaya jg menjejakinya..Iaitu dengan menggunakan Yuki yg sudah pun pulih dr ingatan utk ke tempat yg dia janjikan dulu utk bertemu..Sebenarnya Jinno merupakn kekasih Yuki..Mereka akhirnya berjumpa jg, namun hasrat Jinno berjumpa Yuki adlh utk membunuh Yuki supaya segala hasil jenayahnya tidak dibongkarkan oleh Yuki. Tapi x sempat nak berbuat demikian, kerana Takakura lebih cepat bertindak dan menembak Jinno.. Di akhir penceritaan, selepas Takakura berjaya menyelesaikan kes di Jepun, Takakura terpaksa pulang ke New York semula kerana dia dipanggil semula utk berkhidmat di sana..


Info 
Tajuk: 東京DOGS  
Tajuk (romaji): Tokyo DOGS  
Tagline: 最悪で最高のパートナー  
Tagline (English): The Worst and Best Partners  
Format: Renzoku  
Genre: Police, Action  
Episod: 10  
Rating penonton: 15.7 (Kanto)  
Siaran TV: Fuji TV  
Tempoh siaran: 2009-Oct-19 to 2009-Dec-21  
Hari / Masa : Monday 21:00  
Lagu tema: Futatsu no Kuchibiru by EXILE
Pelakon

    Oguri Shun as Takakura So
    Mizushima Hiro as Kudo Maruo
     
    Yoshitaka Yuriko as Matsunaga Yuki
    Katsuji Ryo as Horikawa Keiichi
    Azuma Mikihisa as Mashiko Reiji

    Komen :
    ~ Banyak aksi tembak menembak..nmpk mcm btul...hehee
    ~ Tergelak bila tgk Takakura dan Maruo yg suka bergaduh psl perkara yg remeh temeh je..Lagi satu, mak Takakura yg suka call, walaupun masa tu Takakura sedang bt penyiasatan..
    ~ jalan cite yg menarik..cuma kdg2x byk jg ckp2x yg membosnkn...kalu bleh kurg ckit..coz cite ni cite aksi dan penyiasatan..
    ~ Secara keseluruhan, cite ni BEST...7.8/10 star..

      12 comments:

      Mr.Clive said...

      mari mengdownload!waakakak

      nanabyte said...

      alamak, cukup x ag external hdd nana nie? cter ni, cter tu, anime. adoiyai.

      waah, da lama xtgk dorg berlakon same2. suke2 X3

      anamizu kaito said...

      ehhhhh tu bukan ke yg belakon dlm cite hanakimi jepun tu?? sape tu name dorang?? errrr nanba senpai + sano sama kan?kan?kan? aaaaaaaaa best tak cite nih????? adeh TEReksaited pulak aku nengok ko review cite nih =P








      slm kenal,
      cik ana

      sabry oppa said...

      hanye mampu berkate wow!!!!

      profmie said...

      mr.clive = huhu..download n tgk k..

      nanabyte = ckup tu hdd..tgk mane yg smpt je..cri mse free..

      anamizu = Oguri tu memg yg berlakon dlm hanakimi..btullatu..slm kenal jg.

      sabry = kihkih..relax2x

      Bui Junaidi said...

      BUI SELALU DONLOD DRAMA KOREA DR DORAMAX DGN MEDIAFIRE...HEHE

      miranadia said...

      best? ada je dlm laptop...takde masa nak tgk

      Nisa Greennnpanda said...

      haha.. rsnye nana-chan tgh tgk crite nie now.. XD

      btw, syahmi-kun~.. sy dh lame msuk U, nie dh final yr dh pun tau..dh nk msuk sem 6 dh next week.. haha.. XD sy tau nihongo yg basic je, br blaja level 1.. awk bli buku ape tue tjuknye? nk bli gak aa.. ^_^

      ninest123 said...

      nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

      ninest123 said...

      coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

      ninest123 said...

      nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

      ninest123 said...

      coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

      Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie