Wednesday, 1 February 2012

Paradise Kiss

パラダイス・キス Paradaisu kisu
Konnichiwa & salam sejahtera..wohoo..minggu lps aku b'kesempatan menonton filem Jepun tahun lps iaitu Paradise Kiss...filem ni sebenarnya asal dr manga Jepun yang di tulis oleh Ai Yazawa,..Paradise Kiss jg t'dapat dalam bentuk anime oleh Aniplex & Studio Madhouse..antara anime yg popular juga lah di Jepun dan juga rantau Asia timur,.. boleh tahan jg lah bestnya..hihi..malahan jumlah kutipan tiket pun boleh tahan jg iaitu sebanyak  $16,788,726 (RM59 Juta)..

Sinopsis
Filem ni masih lagi berdasarkan manga..Mengisahkan Yukari Hayasaka ( Keiko Kitagawa ) merupakan seorang pelajar sekolah tinggi yang sudah bosan dengan kehidupan persekolahannya,..Dia juga yang tertekan dengan peperiksaan akhirnya menemui jalan hidupnya sendiri..Pada suatu hari, Yukari telah didatangi seorang pelajar pelik, kemudian dia telah di bawa ke suatu tempat yang mana ia merupakan tempat pelajar bidang fesyen dari Akademi Seni Yazagaku..di situ pelajar tersebut telah melamar Yukari untuk menjadi model bagi hasil reka pakaian mereka iaitu Padise Kiss..yang mana ia merupakan hasil projek akhir mereka sebelum tamat pengajian..Pada awalnya, Yukari menolak pelawaan mereka namun dia telah di desak secara baik oleh ketua kumpulan mereka iaitu Jouji 'George' Koizumi..Akhirnya, Yukari pun menerima pelawaan tersebut..


Di rumah, Yukari telah tertekan kerana sering dipaksa mengikut kehendak ibunya yang m'yuruh Yukari mengikuti kelas tusyen utk persedian peperiksaan akhir..Akhirnya, Yukari tlh mengambil keputusan lari dari rumah dan menyertai kumpulan tersbut..Malahan dia juga telah bersetuju utk tinggal serumah dengan Jouji..Namun disebabkan ketiadaan duit..Jouji telah memberi cadangan kpd Yukari utk mencari kerja sambilan iaitu dengan menjadi model profesional..Masalah telah timbul apabila rekaan pakaian mereka yg diberi nama "Paradise Kiss" tidak mendapat sambutan..akhirnya Paradise Kiss terpaksa dibubarkan atas cadangan Jouji..Namun begitu, kumpulan mereka hanya fokus pada pakaian gaun utk persembahan fesyen sahaja..Walaupun pd awalnya Yukari kekok utk berjalan seperi model lain namun atas semangat dia, akhirnya dia berjaya menarik tumpuan penonton yg menyaksikan dia memperagakan pakaian gaun dan akhirnya mereka berjaya menang di tempat kedua..

Jouji memberikan sesuatu kepada Yukari sebelum dia membuat persembahan memperagakan gaun
Selepas persembahan fesyen tersebut..Akhirnya, Ibu Yukari tlh membenarkan Yukari membuat haluan hidupnya sendiri.. Jouji pula membuat haluan sendiri dengan pergi ke Paris utk meneruskan minatnya dalam bidang pereka fesyen..Yukari pula telah meneruskan haluannya dengan memilih bidang model professional yang terkenal..

Hiroyuki Tokumori juga merupakan pelajar lelaki yg rapat dgn Yukari..mlhn di awal cite ni Yukari menyukai Tokumori


Also Known As: Paradaisu Kisu
Year: 4 June 2011
Country: Japanese
Directed by: Takehiko Shinjo
Genre: Drama, Comedy
Duration: 1h 54mn
Language: Japanese


Cast / Pelakon :
Keiko Kitagawa – Yukari ‘Caroline’ Hayasaka
Osamu Mukai – Jouji ‘George’ Koizumi
Natsuki Kato
Aya Omasa
Kento Kaku
Shunji Igarashi
Yusuke Yamamoto

Jom tengok trailer movie ni..


Komen :
~ Not bad lah cite nie...masih boleh di layan lagi..hihii..
~ ada part yg menarik dan ada jg part yg kurang..tp masih ok lagi..
~ Lakonan Keiko msh boleh dipuji coz dpt membawa watak Yukari dgn baik..cuma watak Mukai dlm cite ni xnmpk menyerlah sgt..mybe psl xbanyak babak yg lebih menampakkn Mukai menyerlah kot..
~ Keseluruhannya, filem ni masih BAGUS..dan sesuai di tonton oleh semua..

9 comments:

nanabyte said...

i love this movie. giler besh. nana tgk byk kali kot. though dye xikut sgt cam dalam manga mahupun anime, still love it.

like3 <3

Nisa Greennnpanda said...

xtgk lg, huhu~..
juz bc manga je.. XD
suke ngan George~!!!!! >_<

Umi Anaan said...

best ke cite ni...hmmm, tp rmai gak kte x best.. x tngok lgi pon...

review cite gantz x de ke?

shairah said...

anime die dulu da penah tengok..
ummm..ade jugak nk download filem tu, tapi line lembap sgt..btw,nice review..:)

profmie said...

nana-chan = hehe..memg pUn ade kelainan ckit dr anime dan manga..

nisa-chan = ohw..try lah tgk..

umi = la yeke..mybe pendpt org len2x..bg sy cite ni okla jg.. ohw cite gantz..nty de mse sy bt review cte tu..

shairah = xpela..try tnye kwn2x yg dh ade cite ni..xpun tgk kt internet jea..

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie