Thursday, 9 February 2012

Samurai High School - サムライ・ハイスクール

Konnichiwa...Pehh..ni ada lagi cite Jepun yang best...cite ni dah lama aku abez tgk tp arini baru aku b'ksempatan utk buat review kt blog nie..hihi..Rasanya ramai di antara kita yg dah menonton cite ni..Maklumlah lakonan Miura Haruma pula tu sbgi watak utama..mst ramai yg dh tgk..kihkihh...

Sinopsis
Samurai High School megisahkan mengenai Mochizuki Kotaro ( Miura Haruma ) yg malas belajar dan dianggap sebagai seorang yg lemah dan x ingin memajukan diri sendiri.. Bukan itu sahaja, Kotaro jg selalu sahaja tidur di dalam kelas semasa cikgunya sedang mengajar..Pada satu hari dia masuk ke sebuah tempat yg dia x pernah masuk pun sebelumni.. Rupanya tempat yg Kotaro masuk tu adalah bangunan perpustakaan Himiko yang misteri..Di situ, dia telah meminta buku sejarah Jepun, hal ini disebabkan cikgu kelasnye menyuruh dia menulis laporan tentang sejarah Jepun.. Rupa-rupanya pahlawan yang dia kaji itu mempunyai nama dan umur yg sama dengan dia juga iaitu Kotaro..masa tu baru dia taw yg pahlawan tu adalah nenek moyangnye sendiri..Semasa dia sedang leka mengkaji buku tersebut, tiba2x ada satu kuasa keluar dr buku t'sebut dan kuasa tersebut telah meresap masuk ke dalam badan Kotaro..Kotaro kemudian memberitahu kepada ayahnya mengenai buku itu bahawa dia mungkin merupakan keturunan samurai yg berkuasa..


Sejak drp itu Mochizuki Kotaro ade 2 perwatakan dimana yg satu lg ialah perwatakan samurai.. Perwatakan samurai ni byk mendatangkan masalah kpdnya dan org lain.. Namun perwatakan samurai ni byk mengajar Mochizuki erti sebenar kehidupan.. Perwatakan samurai bermula apabila pada ketika itu dia menerima mesej dr kawan sekelasnya memberitahu bahawa Nakamura Tsuyoshi rakan sekelas mereka berada dalam kesusahan..Kotaro pun bergegas ke tempat kejadian tetapi dia tidak berani utk membantu, sehinggalah apabila Kotaro jatuh dr tangga..Apabila dia sedar semula, suatu kuasa tlh meresap dan dia telah berubah menjadi samurai..


Di akhir penceritaan, Mochizuki samurai telah muncul semula setelah 400 tahun menanti utk bertemu dgn generasinya..Sejak itu, Mochizuki Kotaro tlh menjadi seorang yg berani dan ingin memajukan diri sendiri..

Info

 
Tajuk: サムライ・ハイスクール 
Tajuk (English): Samurai High School 
Episod: 9 
Rating penonton: 10.5 (Kanto) 
Rangkaian siaran: NTV 
Tempoh ditayangkan: 2009-Oct-17 - 2009-Dec-12  
Tarikh / Masa: Saturday 21:00  
Lagu tema: Kodoku no Taiyo by monobright

Cast
Haruma Miura - Kotaro Mochizuki
 Yuu Shirota - Tsuyoshi Nakamura
Anne Watanabe - Ai Nagasawa
Suzuka Ohgo - Yuna Mochizuki
Ryoko Kobayashi - Yurika Minami
Dengarkan lagu tema background..

Komen :
~ Jalan cerita yang menarik, dan best..hehe
~ Lakonan Miura Haruma yg menjadi dan dpt melakonkan kedua2x watak2x dgn baik..
~ ada part happening, sedih..gembira sgt pun ada..lawak..huhu
~ Cite ni bg aku xmembosankan..cume actress dia je x bpe cun sgt...klu Aragaki Yui lg best kot..hehe..
~ Skala drama ni aku bg 8.5 / 10..
~ So, sape yg blum tgk..nti tgklah..best..ada pengjaran jg..

8 comments:

ika!! said...

dh tgk!!!best2!!!

MaYa MustWany said...

tak tengok..tapi smart bila dia pakai baju yang pegang pedang samurai

nanabyte said...

muaahhahahaha. miura berlakon? thanks mie-kun, kalo awak xwat review nie smpai ke sudah nana xtahu awww.

inshaAllah, pas abes Nana belajar kete, nana akan download sume!!! X3

profmie said...

ika = huhu..bagus2x..

maya = tgklah..best cite ni..

nana-chan = yup,miura berlakon.. ohw..bru nk amik lsen ae..ok2x..nty ade mse download n tgk taw..=)

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie