Sunday, 12 February 2012

GANTZ Perfect Answer

Konnichiwa... Ini ada movie sambungan dr cite Gantz Live Action Movie..Filem ni pUn antara yg femes kt Jepun tahun lps..Kutipan tiket je mencecah $33,378,866..memandangkan ade di antara peminat cite Jepun yg m'yuruh aku bt review psl cite ni..so, arini aku pun btlah review..hehe..btw, thanx pd Umi Anaan yg m'ingtkan aku utk bt review psl cite ni..

 

Sinopsis
Gantz Perfect Answer adalah sambungan daripada Gantz Live Action Movie... Cite ni yg m'genai Gantz merupakan sebuah bola hitam yang mempunyai kuasa menghidupkan manusia yang telah mati... Namun begitu t'dapat syaratnya iaitu manusia yang sepatutnya telah mati akan diberikan tugas membunuh makhluk asing... Cite ni m'yaksikan Kurono Kei (Ninomiya Kazunari) masih lagi berhempas pulas melawan makhluk asing di bawah perintah Gantz demi utk menghidupkan semula kawannya, Kato Masaru (Matsuyama Kenichi).Namun keadaan menjadi semakin terdesak apabila Gantz mengarahkan mereka membunuh Kojima Tae (Yoshitaka Yuriko), yg mana Tae ini merupakan teman wanita Kei..Yang mana ia merupakan tugasan terakhir mereka..

 Kei Kurono dan Tae Kojima ketika di dalam tren

Sebaliknya, Kei tdk sanggup utk m'bunuh Tae.. Oleh sebab tu, Kei tlh berusaha utk menyembunyikan Tae...Semasa di dalam tren jg Gantz telah diserang oleh kumpulan makhluk asing..Seterusnya, keadaan menjadi makin parah apabila makhluk asing bertindak agresif.. Akhirnya, Tae mati dalam keadaan tragis dan memilukan...Utk kali ni jg t'dpt sekumpulan makhluk asing sedang berusaha m'cari tmpt p'sembunyian Gantz dan akhirnya,  mereka berjaya menjumpai tempat persembunyian Gantz dan mereka berusaha utk menghapuskannya.. Wlubagaimanpun Kei gagal menyelamatkan keadaan dan menyebabkan Gantz hilang kuasa dan m'ybbkan ramai org mati... Bukan itu sahaja, makhluk asing itu jg b'jaya m'hapuskan Gantz (bola hitam)..Yang mana bola hitam ni dulu tlh byk m'bunuh rakan2nya,..Di akhirnya penceritaan, Kei telah membuat pertukaran dengan Gantz demi menjadikan keadaan menjadi normal seperti sedia kala...

Info Gantz Perfect Answer

 Filem: GANTZ Perfect Answer 
Pengarah: Shinsuke Sato 
Penulis: Hiroya Oku (manga), Yusuke Watanabe
Producer: Takahiro Sato 
 Tarikh keluraran / tayangan: April 23, 2011 
Masa: 141 min. 
Pengedar: Toho 
Bahasa: Japanese 
Pelakon
Kenichi Matsuyama
Kazunari Ninomiya
Yuriko Yoshitaka
Takayuki Yamada
Gou Ayano
Kanata Hongo
Ayumi Ito
Tomorowo Taguchi
Festival Filem
2011 (10th) New York Asian Film Festival / 2011 (5th) JAPAN CUTS: The New York Festival of Contemporary Japanese Cinema - July 1-14, 2011
2011 (15th) Puchon International Fantastic Film Festival - July 14-24, 2011 - World Fantastic Cinema *Korean Premiere
2011 (15th) Fantasia Film Festival - July 14-August 7, 2011 *Montreal Premiere

Gantz Perfect Answer Trailer


Komen..
~ Movie kali ni lg best coz byk aksi dan tembak menembak antara Gantz dan makhluk asing,,..
~ Jalan cerita yg menarik..cume pd awl cite nmpk mcm slow sgt..tp part paling best mase dlm tren dan mase tmpt p'sembunyian Gantz..hihihi
~ Keseluruhan movie ni BEST SGT..9/10 star..**********
~ Selamat menonton pd yg belum menonton..tp perlu diingtkn anda perlu menonton movie yg p'tama  dlu..buknpe tkut x fhm jln cite nanti..

10 comments:

nanabyte said...

Nana da tengok.since nana follow dr manga, so agak kecewa jugak ar. dye xfollow sgt yang manga. tp, cubaan yang bagus, better than adaptasi dragon ball, kan?

:D

sabry oppa said...

wah2.... best3...

Ain Dzaya said...

bez ker citer nie?huhuhuhu..
tak minat ler..


psstt...janji ALLAH untuk orang bakal berkahwin ♥

nuyui a.k.a miss YUI said...

erk..xpernh nmpk..xprnh tgk..hihi.

Umi Anaan said...

alahai segan pulak ade gambo saye di ruang entri..but,yay! review gantz tuhh! Cite ni mmg best..part kat tren mmg dasyat. ending pulak sangat sedih. tpi sayang x tayang kt m'sia.. padahal gantz 1 tayang je.. cian org m'sia tak dapat tau 'perfect answer' nyer...

aReLaN said...

hahaha...baru je habis layan semalam ni.dah simpan lama tapi baru tengok sebab lambat download sub.walaupun grad nihon,tapi still kena pakai sub gak.aiyaa

ninest123 said...

nike air max, longchamp, uggs on sale, louboutin pas cher, ugg boots, louboutin shoes, nike free, ray ban sunglasses, air max, longchamp outlet, longchamp outlet, gucci outlet, ray ban sunglasses, oakley sunglasses, tiffany jewelry, jordan shoes, louboutin, ralph lauren pas cher, louis vuitton outlet, sac longchamp, tory burch outlet, louboutin outlet, louis vuitton outlet, kate spade outlet, oakley sunglasses, nike free, louis vuitton, oakley sunglasses, prada outlet, air jordan pas cher, longchamp pas cher, tiffany and co, replica watches, christian louboutin outlet, chanel handbags, michael kors, burberry, polo ralph lauren outlet, oakley sunglasses, nike outlet, louis vuitton, cheap oakley sunglasses, ray ban sunglasses, prada handbags, replica watches, louis vuitton, nike roshe run, ugg boots, nike air max, polo ralph lauren outlet

ninest123 said...

coach outlet, air force, nike blazer, ugg boots, replica handbags, true religion jeans, kate spade handbags, ray ban uk, nike air max, vans pas cher, true religion jeans, true religion jeans, hollister pas cher, michael kors outlet, vanessa bruno, lululemon, lacoste pas cher, new balance pas cher, mulberry, michael kors outlet, michael kors outlet, ray ban pas cher, tn pas cher, ugg boots, michael kors outlet, converse pas cher, burberry outlet online, oakley pas cher, nike air max, nike roshe, true religion outlet, michael kors, michael kors, michael kors outlet, ralph lauren uk, abercrombie and fitch, nike free run uk, burberry, hermes, nike air max, hollister, michael kors, coach purses, timberland, sac guess, hogan, north face, coach outlet, north face, michael kors

ninest123 said...

nike air max, nike trainers, oakley, nike huarache, ferragamo shoes, wedding dresses, north face outlet, jimmy choo shoes, ralph lauren, north face outlet, bottega veneta, nike air max, louboutin, chi flat iron, soccer shoes, gucci, instyler, hollister, herve leger, reebok shoes, longchamp, hollister, soccer jerseys, asics running shoes, ray ban, vans, abercrombie and fitch, babyliss, birkin bag, mac cosmetics, mont blanc, new balance, converse, ghd, vans shoes, giuseppe zanotti, iphone cases, converse outlet, celine handbags, baseball bats, valentino shoes, hollister, mcm handbags, p90x workout, nfl jerseys, beats by dre, insanity workout, timberland boots, lululemon, nike roshe

ninest123 said...

coach outlet, pandora jewelry, barbour, supra shoes, moncler, ugg,ugg australia,ugg italia, hollister, toms shoes, marc jacobs, sac louis vuitton pas cher, doudoune canada goose, juicy couture outlet, canada goose outlet, links of london, pandora charms, bottes ugg, louis vuitton, wedding dresses, thomas sabo, canada goose, louis vuitton, karen millen, moncler, louis vuitton, montre pas cher, canada goose, ugg,uggs,uggs canada, lancel, swarovski crystal, ugg boots uk, canada goose, canada goose uk, replica watches, moncler, canada goose outlet, moncler, moncler, moncler, pandora jewelry, juicy couture outlet, canada goose, louis vuitton, swarovski, moncler outlet, moncler, barbour jackets, pandora charms, ugg pas cher

Copyright@Segala yang tercatat di atas adalah Hak Milik theprofmie